Smashball is een nieuwe volleybal leermethodiek voor jeugd en bij dit nieuw ontwikkelde spel staat het stoerste gedeelte van volleybal centraal; de smash! Want wie vindt smashen nu niet leuk? Vanwege een laag net zijn spronghoogte en timing geen remmende factoren voor succesvolle acties. Intensief bewegen en zo hard mogelijk een bal via de grond slaan staan centraal.

Smashball wordt bij Gemini-S toegevoegd als onderdeel in de huidige jeugdtrainingen. Er worden aparte Smashball trainingen gegeven en het wordt ook aangeleerd bij de scholenclinics op basisscholen.

Wat is Smashball?
De smash staat natuurlijk centraal maar naast het aanleren van de smash komen ook de andere volleybaltechnieken zoals de service, de pass en set-up aan bod. Er zijn vier levels, met gaandeweg meer volleybaltechnieken en complexiteit van het samenspel. Afhankelijk van het niveau van de groep wordt bepaald welk niveau er wordt gespeeld. Het kan worden gespeeld in de vorm 2 tegen 2 of 3 tegen 3. Dit is ook afhankelijk van groep. Op de levelkaart zijn de regels van de vier levels te lezen.

Smashball levelkaart

Smashball trainingen
Smashball trainingen worden gegeven op de zondagochtend van 10:00 -12:00 uur. Je kunt de Smashball trainingen volgen naast je eigen volleybaltrainingen of naast een andere sport. Iedereen t/m 13 jaar kan zich aanmelden (er wordt bij de trainingen ingedeeld op leeftijd). De hele training staat in het teken van Smashball, wedstrijdjes, sportiviteit en gezelligheid. In de training doen we veel smash spellen en maken we er met muziek een sportief feest van.

Locatie:
Sporthal Kerkelanden, Hilversum

Kosten:
Losse training 5,- p.p.,
Voordeelpakket 6 Smashball trainingen 25,- p.p. (leden Gemini-S gratis)

Wil je je aanmelden voor de Smashball trainingen? Dat kan door een email te sturen met je naam en leeftijd naar smashballopen@gemini-s.nl. Je hoeft geen lid te zijn van een volleybalvereniging, iedereen die mee wil doen mag zich aanmelden.

Smashball Open toernooien
We organiseren dit seizoen ook twee keer het Smashball Open. Dit is een toernooi waar teams van 2 zich voor kunnen inschrijven. Jeugd t/m 13 jaar die bekend is met Smashball mag zich hiervoor aanmelden.

Heb je vragen mail dan naar smashballopen@gemini-s.nl.