Jeugdcommissie

Welkom bij de jeugdafdeling van volleybalclub Gemini S!

De jeugdcommissie is er voor onze jeugdleden en heeft als doel de jeugdleden enthousiast te maken én te houden voor volleybal. Naast het aanbieden volleybaltrainingen en -wedstrijden proberen wij ook het sociale aspect van een teamsport aan de orde te brengen.

Bij Gemini S vormt de jeugd een belangrijk onderdeel van de vereniging. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen die graag willen volleyballen bij onze club terecht kunnen. Wij bieden dan ook trainingen aan voor vrijwel alle leeftijden en niveaus

Al onze jeugdtrainers zijn voorzien van een trainerslicentie of krijgen de mogelijkheid aangeboden een opleiding te volgen.

CMV 6 t/m 12 jaar (mini’s)
Bij onze vereniging kunnen kinderen vanaf 6 jaar het volleybalspelletje leren aan de hand van verschillende Cool Moves Volleybal (CMV) niveaus. Spelenderwijs kun je hier bekend worden met het volleybalspel en als je wilt kun je ook al beginnen met wedstrijdjes spelen in de vorm van toernooitjes. Klik hier om meer te lezen over CMV (mini’s) bij Gemini S.

Jeugd 12 t/m 18 jaar
Kinderen vanaf 12 jaar worden ingedeeld in een jeugdteam. Afhankelijk van hun leeftijd en spelniveau worden ze ingedeeld in een C-, B-, of A-jeugdteam.

De basistechnieken zijn bij de mini’s aangeleerd, maar nu gaan ze ook echt spelen op een groter veld en spelen zes tegen zes. Dit zijn de eerste stappen naar het echte volleybalspel. Bij de C-jeugd worden de volleybaltechnieken verder ontwikkeld. Bij de B-jeugd wordt er gespecialiseerd als het gaat om de functies binnen een team. Aan het eind van de B-jeugd periode zijn ze klaar voor de laatste stap naar de senioren. Dit is de A-jeugd. Bij de A-jeugd worden de volleybalspecifieke vaardigheden nog verder ontwikkeld en wordt er ook meer gewerkt aan tactische aspecten. Klik hier om meer te lezen over Jeugd 12 t/m 18 jaar bij Gemini S.

Beachvolleybal
Bij Gemini S kan er het hele jaar door gevolleybald worden. Zodra het zaalseizoen is afgelopen krijgen de jeugdspelers van Gemini S de mogelijkheid beachvolleybaltrainingen te volgen tot aan de zomervakantie. Gemini S heeft namelijk een eigen beachaccommodatie waar de jeugd onder leiding van ervaren beachtrainers ook dit leuke volleybalspelletje kan leren.

Activiteiten
Ieder jaar organiseert de Jeugdcommissie van Gemini S een aantal leuke activiteiten voor de jeugd. Door deze activiteiten willen we zorgen voor een groepsbinding binnen de jeugdgroep van de vereniging. Dit vinden wij erg belangrijk. Voorbeelden van activiteiten zijn: bowlen, bekerwedstrijden bezoeken, jeugdbarbecue, supportersdag, etc.

NaamTakenE-mail
MartijnVoorzitterjeugdwedstrijdsecretariaat@gemini-s.nl
MarijeContactpersoon jeugd (beheer e-mail)
jc@gemini-s.nl
SterreAlgemeen commissielid
AlwinAlgemeen commissielid
Kim EAlgemeen commissielid