Het Moordspel

Nog 18 dagen...

Met nog 18 dagen te gaan is het tijd voor een update!

Dean is al te lang niet meer gezien en is daarmee uit het spel gehaald, zijn doelwit is doorgegeven aan de juiste persoon.

Since the last post three kills have been made. One of them being Laura.. While Laura was training she suddenly got handed a mini ladder, without thinking about it she accepted the ladder and in doing so touched the ladder at the same time as the killer…. Too bad Lau, I really hoped you would have survived the game…

Daarna werd het tijd voor een double kill!! Martijn Ka. (weet je wel, die jongen die zo slim was om de tribune op te klimmen met een scheidsrechters stoel) liep na een lange periode van rust lekker over de gang toen hij ineens de knapste persoon van de vereniging op zich af zag lopen. Druk met zijn hoofd bij de wedstrijd die hij zo moest coachen had hij totaal geen oog voor deze persoon en anderen op de gang en toen was het raak!! Een putdeksel op de locatie waar hij vermoord moest worden,,,, Helaas helaas, soneone else was je de baas…

Nog geen halve dag later kwam het bericht dat Nathan gevangen was met een net, eigenlijk de taak van Martijn Ka. maarja, die was er niet meer.. En ook Nathan had eigenlijk niet eens op die locatie hoeven zijn, ware het niet dat er geen scheids was toegewezen aan de wedstrijd die gespeeld moest worden. Nathan, dankjewel dat je deze last minute hebt gefloten!! <3

 

90 dagen na de start van het spel

Vandaag is het precies 90 dagen geleden dat het moordspel 2022-2023 van start is gegaan.
Samen zijn/waren jullie tot nu toe goed voor:

– 47 aanmeldingen
– 16 plaatsen delict
– 20 moorden
– 15 voorwerpen
– 500 geschrokken blikken
– 2558 woorden om verslag te leggen

Dit seizoen zal ten einde komen op 15 april 2023 om 23:59
Als er tegen die tijd nog steeds meerdere personen over zijn zal de persoon met de meeste slachtoffers op zijn/haar naam de winst binnen slepen.

(De nummer 1 staat nu bovenaan met 3 slachtoffers, alles is nog mogelijk!)

Ergens in 2022... uhm 2023

2022, wat een jaar.
Het jaar dat op een zaterdag begon, pasen op 17 april viel, hemelvaart op 26 mei en pinksteren op 5 juni.

In Januari werd cabinet-Rutte IV de opvolger van Rutte III. Je kent het wel, veel mensen hebben veel stemmen proberen te winnen om vervolgens met een groepje op een Trap te gaan staan. Een trap hebben wij hier ook in Hilversum, zelfs hier bij de sportclub. Die Trap loopt naar boven en dezelfde Trap loopt ook naar beneden. Maar als je de Trap omhoog neemt en als je daarboven aan die Trap naar links gaat kom je uit bij de kantine. De kantine die iedereen zo goed kent, maar vooral EDITH zal deze niet vergeten. Want voor Edith was dit de laatste plek waar zij nog meedeed met het moordspel. Edith bleef achter in de kantine terwijl haar moordenaar ervandoor ging via die mooie Trap. Trots op de daden die de moordenaar had uitgevoerd, net zo trots als dat cabinet op hun Trap.

In maart werd Rusland geroyeerd als lid van de Raad van Europa. Deze raad voert dezelfde vlag en dezelfde hymne. Een hymne is trouwens een lied of andere uiting van lof voor een onderwerp. Sommige hymnes brengen zelfs tranen in de ogen bij mensen, zo ook het volkslied van Iraanse supporters tijdens het WK voetbal.
Ik weet het ik weet het dit WK was pas in november, maar wel toepasselijk voor deze tekst.
De tranen die deze supporters huilden waren nat, de moordenaar van MATHIJS dacht waarschijnlijk dat Mathijs ook meedeed met het supporten van Iran tijdens het WK. Toen Mathijs dan ook een droge handdoek aangegeven werd kreeg hij helaas geen support, maar te horen dat hij af was…
En dat terwijl Mathijs net van plan was om gekke dingen te doen, zoals Rusland eerder vertrouwd werd door de Raad van Europa, werd ook Mathijs onterecht vertrouwd door zijn teamgenoot. De teamgenoot die nu ook goed moet nadenken over zijn positie in de vertrouwensband die hij heeft (of had).

In mei ging er op Aruba een nieuwe strenge Tabaksverordening van kracht. Ook DAGMAR was het hier wel mee eens: “Al dat roken, al die Tabak, nergens goed voor…”
Alleen niet iedereen in de club was het hier mee eens, nog voordat Dagmar haar pleidooi kon houden in de hal na een wedstrijdavond moest zij het ontgelden. Ze werd gevangen met een volleybal net door een jager die hier heeeeeeeeeel lang de tijd voor had genomen.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze jager daar achteraf wel spijt van had en de nodige keren heeft moeten huilen, of was dit toevallig omdat ook deze jager intens gelukkig werd van het Iraanse volkslied??

En toen was het alweer juli. In juli kondigde Boris Johnson zijn aftreden als Premier van het Verenigd Koninkrijk aan. Hij ging ermee stoppen en iets anders doen. Net als STEVEN. Steven is gewisseld van club na een hele mooie kans gekregen te hebben. Of was dit omdat hij Martijn niet meer aan kon kijken na zijn gemiste kans? Hoe dan ook, you move you lose. Martijn pas maar op, iemand anders komt op je af.

 

Do you remember.
The very first sets of september? (oktober, maar ach)
Protos playin’ the lines with their setters.
While hurtin your foot, big paaaiiin.

Our hearts were ringin’
When you feel to the floor, loud screaming
It all happened during the third set
How your foot broke during that dayyyy

Hey hey heyyyy
ba dee ya
say do you remember?
……..Okay genoeg geparodieerd

Een blessure is altijd vervelend… Daarom is het ook belangrijk voor iedereen dat je weet wat te doen bij een blessure. In september was dan ook de eerste hulp bij sport ongelukken avond bij Lovoc. Een avond waarbij we hebben geleerd dat als iemand pijn heeft en vervolgens hier echt totaal niet op kan staan dat er best wel wat aan de hand is. Maar het belangrijkste is koelen. Koelen koelen koelen, koelen is zelfs tot 48 uur na een ongeluk nog effectief. Dat doe je met koud stromend water of met een icepack, zorg bij een icepack wel dat je iets tussen de icepack en de huid doet dit om verwondingen te voorkomen.
Deze icepacks hebben wij ook bij Gemini S. Deze is te vinden in de vriezer in het hele kleine kamertje in de hoek van de sporthal. SJOERD heeft deze ook gevonden, toen hij in de EHBO kamer hiermee werd aangeraakt bedacht hij zich ook, had ik hier nou maar een doek tussen gehad….

En daar is dan de laatste maand van het jaar. De gezelligste maand. De maand waar we met zijn allen lekker veel eten. En vooral lekker is dan de oliebol. Je weet wel, dat lekker gefrituurde deeggerechtje van de lage landen. Over oliebollen gesproken, het oliebollentoernooi was ook dit jaar weer een van de hoogtepunten van het seizoen. Tenminste voor velen van ons, voor TIM EN MARLENE liep dit minder goed af. Tim, je was nog wel zo gewaarschuwd in de laatste post hier op deze pagina nadat je o zo sluw Marius had weggewerkt met het beste shirt dat er bestaat.
Los van dit vervelende voorval was het oliebollentoernooi geslaagd! De organisatie heeft weer op sluwe wijze alle prijzen weten te veroveren en hun herkenbaarheid binnen de organisatie groter gemaakt.

En nu is het 2023, 1 van deze moorden was trouwens gepleegd in 2023. Maar wie kent er nou niet het probleem van de datum verkeerd schrijven de eerste weken van het jaar?
Succes nog allemaal, er zitten nog 27 mensen in het spel!
Geniet van de rest van het seizoen en moge de beste moordenaar overblijven!

Woensdag 30 november 2022 20:00

Het doelwit van vandaag moest vermoord worden met een droog wedstrijdshirt. Toen dit gebeurde kwam dit doelwit achteraf naar mij, de spelleider, toe en vertelde dat het niet eerlijk was…

“Een liberoshirt is geen echt wedstrijdshirt!”

Maar wat MARIUS niet besefte is dat hij daarmee zijn dood niet kon omdraaien, de libero positie is de mooiste positie die er is binnen het volleybal! Dat vind de spelleider, dat vindt zijn moordenaar en dat vindt de moordenaar van zijn moordenaar.

Gelukkig zijn deze teksten geheel subjectief en kan een schrijver zo lekker wat onzin kwijt. Aan het einde van de dag is er maar 1 iemand die bepaald wie er gelijk heeft en wie er wint, niet Pim, niet Tim, niet Jim, ook geen Wim. De persoon die dat bepaald is de persoon met het fluitje 😉

Pffff wat een hoop onzin weer vandaag, tijd voor vakantie, tijd voor KERST!! Meld je snel aan voor het oliebollentoernooi allemaal!!!

Pittige target

Maandag 28 november 2022 21:00

Het moordspel kent inmiddels al 11 slachtoffers! Twee daarvan zijn deze avond gevallen en één van die twee was misschien wel de moeilijkste. Het was dan ook niet gek dat deze moordenaar opzag tegen dit doelwit. Na een week had de moordspel commissie besloten om het makkelijker te maken. In plaats van het materialenhok was vanaf dat moment de hele hal goed als locatie.
Daar nam deze moordenaar geen genoegen mee, tegen alle verwachtingen in, moest en zou het lukken!! En het is nog gelukt ook! WILBERT is vermoord met een hele mooie grote paal in het materialenhok. Na de moordenaar gevraagd te hebben hoe het voelde en of er nog meer mensen bij waren was de enige reactie: “Geen idee, ik was druk met mn paal en Wilbert”, zoals het hoort! Volledige commitment op de kill, de rest komt later wel.

In ditzelfde hok ging hetzelfde bloed aan de gang met een ander doelwit. SYCHELLE dacht in alle rust een aantal ballen te kunnen pakken, totdat iemand tegelijk met haar een Gala bal pakte. Ze vond dit een beetje gek, maar al snel werd het duidelijk. “Ben ik dood?” Jup, je bent dood… “Maar, maar, maar ik had net eindelijk door dat er meer soorten antennes zijn dan alleen die aan een net….” zei Sychelle nog teleurgesteld. Helaas helaas, soms ben je de schildpad en soms ben je de haas. Hoe dan ook er is altijd baas boven baas.

Vrijdag 25 november 2022 21:00

Iedereen heeft wel eens een film gezien en is dus ook bekend met de term “blooper”. Bloopers zijn momenten in de opname van een programma of film waarbij (meestal) een technische fout er voor zorgt dat een stuk van deze productie niet meer bruikbaar is. Meestal zijn dit soort bloopers grappig en levert het prachtig beeldmateriaal op.
Ook tijdens het moordspel komt er wel eens een blooper voor, zo ook vanavond. Toen Martijn Ka. lekker op het veld stond na te genieten, van zijn super gecoachte wedstrijd van Meiden A tegen de nummer 1 van hun poule, werd hij getikt door een onbekend persoon. Toen deze persoon hem vertelde dat hij af was vertelde Martijn: “Nee hoor, je moet mij vermoorden in de gang bij de kleedkamers”
Wat bleek nou? De persoon die Martijn voor die tijd had kon zijn mond niet houden en had informatie doorgespeeld aan zijn doelwit en niet complete informatie doorgegeven aan de moordenaar. Hierna zat Martijn Ka. met een ander probleem, hij wilde o zo graag de wedstrijd van Dames 1 kijken, maar moest hiervoor wel naar de tribune komen via de gang bij de kleedkamers. Zie onder aan deze post hoe hij dit heeft aangepakt.

Hieronder zien jullie ook wie Martijn Ka. is, niet te verwarren met Martijn Kl.natuurlijk!! (Toch, Ella?! Hopelijk weet je wel waar de trap iswink)
Martijn Kl. zat ook lekker te genieten van de wedstrijd van Dames 1 toen hij op de tribune ineens een plopper in zijn zij voelde, hij was dood…. Maar dat kon voor hem de pret niet drukken, Dames 1 speelde een heerlijke wedstrijd met super publiek en daarvoor heeft hij nog mogen genieten als coach van een super spannende wedstrijd van heren 4, het was een goede avond om vermoord te worden.

Na al deze spannende wedstrijden was het eindelijk tijd voor gezelligheid in de kantine!! Lekker genieten van hapjes en drankjes, de kantine beheerder had een nieuwe menu kaart opgesteld met daarop ook een prachtige Gemini S schotel. Alleen onze penningmeester HANS was nog skeptisch.
“Het moet niet gekker worden; €3,13 voor mosterd, €4,10 voor een kroket, €4,20 voor mayonaise, €5,01 voor een frikandel, €………….” ineens voelt hij een droog wedstrijdshirt in zijn rug steken en hoort de woorden “je bent dood”. Hans draait zich om, zijn zin in een biertje steeds groter wordend, kijkt zijn moordenaar aan en fluistert: “Follow the money…..”

Klimmende Martijn

Donderdag 24 november 2022 (Eigenlijk Maandag 21 november)

De discussie over de ballen was nog niet voorbij. Zoals jullie konden lezen was maandag zo’n dag waar het maar niet ophield met discussies over ballen. Ite was duidelijk niet blij met de gala ballen, maar hij stuitte in de discussie op weerstand. Heren 4 was overduidelijk voorstander van de gala ballen en begon een felle discussie! “Als gala ballen zo goed zij, hoe komt het dan dat er altijd ongelukken gebeuren met Mikasa ballen?!?!” zei één van de jongens. “Nouuuu dat valt wel mee” zegt Ite nog (op dat moment niet weten wat er zou gebeuren die avond).
Vastberaden wilde één van de jongens zijn punt duidelijk maken, hij pakte een Mikasa bal en liep op een onschuldige dame af die toevallig zijn veld overstak.
“THERE YOU GO!!!” en hij liet zien dat de Mikasa bal levensgevaarlijk was voor AMBER.

Deze actie werd de afgelopen dagen onderzocht. Er waren niet veel getuigen en de getuigen die er waren lieten niet veel los over deze vreselijke daad, want niemand verraad toch zijn eigen teamgenoot?
Het enige dat nu bekend is is dat de eerste letter van de naam van het doelwit dat voorheen van Amber was, dezelfde letter is als de laatste letter van haar moordenaar. Daarmee is dit onderzoek gesloten.

Woensdag 23 november 2022 Avond

Wie volleybal speelt weet dat er er een aantal zaken zijn in een wedstrijd die je het beste gevoel van de wereld kunnen geven; Een ace serveren, als spelverdeler de bal perfect prikken,

een bal aanvallen en op de 3 meter lijn van de tegenstander slaan (over de netrand heen natuurlijk), een killblock of die keihard geslagen bal perfect naar de setter passen.

Kijken we naar andere sporten dan zijn daar andere voorbeelden voor en om toch een beetje in de sferen van het WK te blijven is een ander prachtig voorbeeld hiervan een hattrick. De dikke Van Dale zegt daar het volgende over: “het maken van drie (achtereenvolgende) doelpunten in één wedstrijd of speelhelft door dezelfde speler“.

Wat men niet weet over het algemeen is dat de term hattrick ontstaan is met cricket. Echt waar, zoek maar op!

Deze tekst eindigt dan nu ook eindelijk in het teken van de hattrick, er zijn namelijk 3 mensen vermoord op deze avond, verdeeld over 3 trainingsblokken, door 3 verschillende voorwerpen, 3 verschillende personen hebben deze moorden uitgevoerd en 1 van hen is nu al opweg naar zijn/haar 3e moord. MAURA, LUCAS M en MATTHEW zitten niet meer in het spel.

Maandag 21 november 2022 21:00

Soms, heel soms laait er bij Gemini S een discussie op. Dan wil iedereen om een of andere reden zijn/haar gedachten laten horen over iets wat normaal helemaal geen probleem zou moeten zijn. Het is rond en kent jarenlang een bepaalde vorm, en ook verschillende kleuren en texturen. Allicht!! Het gaat om een volleybal!  Iemand die sinds deze avond een sterk oordeel heeft over welke bal het beste is is ITE. Hij is deze avond tot ieders verdriet uit het spel gespeeld met een gala volleybal…. Vermenigvuldig je huidige shirt met je oude shirt.

Zaterdag 19 november 2022 16:30

Het is weer zover! Dames 1 mag weer gaan shinen in de Kerkelandenhal!
De teamleden druppelen langzaam binnen. Uit de ijzige kou gelijk naar boven, zoals altijd, om nog even gezellig te kletsen op de tribune voor hun eigen wedstrijd begint. Een aantal van de dames waren toch wel een beetje gespannen want ze hebben de dag daarvoor te horen gekregen dat “het moordspel” was begonnen. Maar de tijd ging zo voorbij en ze moesten snel naar beneden, eenmaal in de kleedkamer aangekomen ontbrak er toch nog iemand… DYNTHE!!!
Snel liep iedereen terug naar de tribune, maar halverwege kwamen ze er al achter: Dynthe was het eerste slachtoffer geworden van het spel, op de trap werd ze gevonden, haar doelwit al afgenomen door de persoon die haar helaas te slim af was.
Je wapen wordt je ondergang.
Helaas,,, dit was niet de enige ongelukkige van vandaag! Jongens A speelde de sterren van de hemel. Nog voor de tegenstander het door had stond Jongens A met 4-0 voor en was de wedstrijd voorbij.
Vol vreugde begonnen de jongens met het opruimen van het veld tot MAKS Ella naast hem zag staan met een plastic beker. Nog voor hij kon reageren tikte ze hem, op het veld waar hij zojuist nog had gewonnen. Hij kon niks meer doen behalve keihard een onheilsbezwering uiten. Omdat Ella hierdoor dit niet geheel onopvallend kon doen was alle aandacht op hen, snel probeerde ze het doelwit uit Maks zn handen te sleuren, maar zijn teamgenoten waren snel ter plaatse. Ella was gevlucht en had helaas een deel van haar nieuwe doelwit moeten achterlaten:
Doelwit