Covid richtlijnen zaalseizoen

Beste leden,

Aankomende week beginnen de senioren weer met de trainingen in de zaal en vanaf 24 augustus begint ook de jeugd weer met trainen. Wij hebben er weer veel zin in. Om te zorgen dat we zo goed mogelijk en zo lang mogelijk kunnen volleyballen is het van belang dat we goede afspraken met elkaar maken om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. In dit bericht willen we jullie informeren over het protocol dat wij op basis van de richtlijnen van de NOC*NSF (https://nocnsf.nl/sportprotocol) hebben opgesteld.

 • Wanneer je (geringe) klachten hebt, blijf thuis. We zullen met elkaar moeten accepteren dat de trainingen dit seizoen vaker met een kleinere groep zullen plaatsvinden en dat laagdrempelig afzeggen voor de training noodzakelijk is. Ontwikkel je tijdens de training klachten, verlaat dan direct de training. Laat je bij klachten zo snel mogelijk testen.
 • Voor de jeugd geldt: De ouders zetten hun kinderen buiten af en lopen niet mee naar binnen. Ook na de training wachten de ouders buiten. De trainers zullen de kinderen eventueel naar buiten begeleiden.
 • Kom niet te vroeg. In de binnenkomst hal is te weinig ruimte als iedereen vroeg komt. Ben je toch te vroeg, wacht dan buiten en houd 1,5 meter afstand.
 • Bij de ingang staat handgel om te desinfecteren. Zorg dat je dit ook altijd doet bij binnenkomst.
 • Voor alle ruimte buiten de lijnen van het veld geldt: houd 1,5 meter afstand. Dus ook tijdens de drinkpauze gedurende de training.
 • De kleedkamers zijn gewoon geopend, maar ook hier geldt de 1,5 meter afstand. Gezien de grote van volleybalteams is ons advies om niet in de sporthal om te kleden en na de training thuis te douchen. Op die manier is ook het kruiscontact tussen verschillende trainingsgroepen zo gering mogelijk. De kleedkamers kunnen wel gebruikt worden voor toiletbezoek en het halen van water.
 • Aan het eind van de training verlaten de teams eerst de zaal via de nooduitgang. Pas als de zaal leeg is mogen de nieuwe teams de zaal betreden via de normale ingang. Omdat dit wat extra tijd vergt zullen de trainingen 5
 • minuten eerder stoppen.
 • De gebruikte ballen moeten na elke training gereinigd worden. Dit kan mooi in de 5 minuten wisseltijd. Wij zorgen voor desinfectiespray en papier.
 • Blijf na de training niet in de hal aanwezig. Wil je nog een gesprek met iemand voeren, doe dit dan buiten op het parkeerterrein met inachtneming van de 1,5 meter.
 • Vermijd ook binnen het veld zoveel mogelijk contact. Zorg bij het juichen voor een punt dat er afstand wordt gehouden.
 • Zingen en schreeuwen tijdens het sporten is niet toegestaan. Uitzondering hierop is dat wat noodzakelijk is voor het spel (het aanbieden van aanvallers en het los roepen voor de bal).

We hopen er met jullie medewerking een mooi seizoen van te kunnen maken.
Voor het beleid rondom wedstrijden zullen wij voor de start van de
competitie nog een extra bericht met informatie sturen.

Heb je nog vragen over het beleid rondom COVID, stel ze dan gerust door te
mailen naar voorzitter@gemini-s.nl

Heb je vragen voor de TC dan is dat door de maatregelen misschien minder
makkelijk om ad hoc te doen dan in de afgelopen seizoenen. Uiteraard staan
we nog steeds heel erg open voor alle vragen en willen we graag het contact
laagdrempelig houden. Stuur bij een vraag even een email naar tc@gemini-s.nl
<mailto:tc@gemini-s.nl>  en dan kijken we of we hem via de mail kunnen
beantwoorden of dat we rondom de training even op het parkeerterrein kunnen
spreken met elkaar.

Sportpas.nl

Vrienden van Gemini-S

Ook Vriend van Gemini-S worden?

Sponsorkliks Gemini-S